Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Aspecte Controversate ale Evaluării Activelor Necorporale ale unui Hotel

Autori:

Sorin V. STAN

Rezumat:

Evaluarea unor proprietăți imobiliare complexe, cum sunt hotelurile, presupune respectarea unor coerențe obligatorii dintre datele de intrare utilizate în fiecare metodă de evaluare.

În acest articol prezentăm câteva coerențe, aspecte cheie ale evaluării unui hotel, cu scopul de a sprijini evaluatorii imobiliari, de bunuri mobile și de întreprinderi în înțelegerea corectă a importanței analizelor necesare, pe de o parte, iar pe de altă parte a numeroaselor raționamente de natura coerențelor obligatorii pe care trebuie să le respecte într-o astfel de misiune.

În prezent există un consens asupra abordărilor și metodelor de evaluare a proprietăților imobiliare individuale generatoare de afaceri, dar și controverse generate de „analiza pe componente״, adică de alocarea valorii totale a unei entități pe categoriile clasice de active, respectiv proprietatea imobiliară, bunurile mobile corporale și activele necorporale identificabile și neidentificabile (fondul comercial, conform IFRS).

Punctele de vedere ale autorului asupra acestei teme, referitoare la evaluarea hotelurilor, sunt redate sub forma unor aserțiuni (reguli sau postulate), urmate de scurte narațiuni explicative.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori