Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Aplicarea Standardelor Internaţionale de Evaluare pe o Piaţă Emergentă – Ameninţări şi Oportunităţi: Cazul Poloniei

Autori:

Ewa KUCHARSKA-STASIAK, Konrad ZELAZOWSKI

Rezumat:

Acest studiu analizează relaţia dintre standardele şi practica naţională de evaluare, din Polonia, şi Standardele Internaţionale de Evaluare (IVS). Globalizarea proprietăţilor imobiliare impune implementarea IVS şi a tipurilor de valoare recunoscute de aceste standarde. Sunt analizate oportunităţile şi ameninţările pe care le are implementarea în Polonia a cerinţelor IVS. Rezultatele unui sondaj în rândul evaluatorilor din Polonia, efectuat în luna mai 2006, indică faptul că 2/3 din respondenţi agreează ralierea la cerinţele IVS, dar implementarea acestor standarde trebuie să se facă treptat.

Studiul de caz, prezentat la sfârşitul articolului, prezintă modalitatea concretă de determinare a valorii de piaţă a unei clădiri de apartamente, pe baza principiului celei mai bune utilizări.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori