Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Analiza Varianţei în Scopul Determinării Tendinţelor Preţurilor pe Piaţa Rezidenţială din Timişoara

Autori:

Ciprian ŞIPOŞ

Rezumat:

Lucrarea de faţă îşi propune să prezinte principalii factori determinanţi ai tendinţelor preţurilor de pe piaţa rezidenţială din vestul României, mai precis din oraşul Timişoara, utilizând o tehnică statistică cunoscută drept analiza varianţei (ANOVA). Aceasta constă într-o metodă comparativă a tendinţelor preţurilor prin calcularea varianţei preţurilor apartamentelor. Ea utilizează testul statistic Fisher pentru a compara varianţa a două sau mai multe eşantioane. În acest sens, cantitatea şi calitatea datelor disponibile au o influenţă semnificativă asupra rezultatelor analizei statistice. Baza de date necesară pentru desfăşurarea analizei statistice constă în preţurile de tranzacţionare a apartamentelor din Timişoara, pe perioada dintre primul semestru al anului 2010 şi primul semestru al anului 2012. Această abordare statistică este folosită pentru a sublinia principalii factori cu impact real, pe termen scurt şi lung, asupra preţurilor de pe piaţa imobiliară.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori