Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Analiza Comparativă a Metodelor de Evaluare a Opţiunilor

Autori:

Ioana Diana PĂUN, Maria DIMITRIU

Rezumat:

Studiul de faţă îşi propune să trateze problematica evaluării opţiunilor financiare, a modelelor elaborate în acest scop şi să identifice cea mai bună cale de estimare a preţului acestor instrumente derivate. Preocuparea este de a evidenţia care sunt modele de evaluare adecvate, aplicabile în cazul pieţei de capital din România. În acest scop am utilizat o aplicaţie dezvoltată în Excel ce permite evaluarea diferitelor tipuri de opţiuni.

Rezultatele obţinute prin utilizarea diverselor formule de evaluare au fost comparate cu preţul de piaţă al opţiunilor şi s-au analizat limitele studiului. Opiniile prezentate în articol aparţin numai autorilor şi nu reprezintă poziţia oficială a instituţiilor pentru care lucrează.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori