Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Analiza Comparativă a Costurilor Creșterii Performanței Energetice a Clădirilor Individuale "P+M", Amplasate în Diverse Zone Climatice din România

Autori:

Daniela ȚĂPUȘI, Ana-Maria GHIȚĂ și Alexandru Dan GHIȚĂ

Rezumat:

Autorii articolului propun o analiză comparativă a costurilor estimate, necesare pentru a încadra o construcție nouă, realizată la roșu, în clasa energetică superioară B. Conform legislației românești în vigoare, corelată cu directivele Uniunii Europene, se prevede ca, începând cu 31 decembrie 2020, recepția la terminarea lucrărilor de execuție a unei clădiri să fie avizată doar dacă aceasta are consumul de energie din surse convenționale aproape de zero. În acest scop au fost analizate construcții amplasate în diverse zone climatice din România: Constanța, București, Iași, Târgu Secuiesc, Predeal, având diverse temperaturi medii. În analiza consumului de energie pentru încălzirea clădirii s-au utilizat diverse grosimi ale termoizolației, diverse tipuri de elemente vitrate și diverse soluții de folosire a energiilor neconvenționale. Acest studiu include atât elemente de calcul din sfera ingineriei civile, cât și elemente de cost, recuperare a investiției etc., din domeniul științelor economice. De asemenea, lucrarea face referire la aspecte juridice din domeniul legal național și european, cu un orizont de timp pentru anul 2020. Costurile totale pentru încadrarea clădirii în clasa energetică B au variat de la 385 Euro pentru clădirea amplasată în Constanța până la 5.250 Euro pentru clădirea amplasată în Predeal. În concluzie, prevederile legislative europene pentru anul 2020 vor putea fi aplicate mai ușor și cu costuri reduse în zonele din România cu climă mai blândă. Pentru zonele cu climă mai rece vor trebui găsite soluții de folosire a energiilor alternative în scopul încadrării în cerințele legale, lucru ce va implica costuri mult mai crescute.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori