Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Analiza Ciclului Pieței Imobiliare (Studiu de caz: Tbilisi, Georgia)

Autori:

Nino BERAIA, Marine NATSVALADZE

Rezumat:

Această lucrare reprezintă o sinteză a rezultatelor unui studiu de cercetare privind ciclurile pieței imobiliare realizat de cercetători străini. În Georgia, cercetarea ciclicității se limitează la statistica descriptivă formală și până în prezent nu s-a realizat analiza econometrică a acestui domeniu. Lucrarea prezintă utilizarea filtrului Hodrick-Prescott pentru estimarea duratei medii a ciclurilor pieței imobiliare, prin descompunerea seriilor de timp ale indicelui imobiliar din Tbilisi. Rezultatele studiului sugerează că piața imobiliară din Tbilisi urmează un model de ciclu de 2−2,5 ani. Constatările studiului vor fi utile pentru previziunea pieței imobiliare și vor ajuta investitorii și companiile de administrare a portofoliilor să ia decizii privind strategia adoptată, tipul și localizarea proprietății imobiliare. O mai bună înțelegere a ciclurilor pieței imobiliare poate contribui la elaborarea unor politici de planificare economică și socială contra-ciclică.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori