Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Alocarea valorii proprietăţii imobiliare între teren şi construcţii

Autori:

Adrian VASCU

Rezumat:

Cel mai des întâlnit „exerciţiu” referitor la alocarea valorii cu care se confruntă evaluatorii profesionişti este alocarea acsteia între teren şi clădiri. Această operaţiune se realizează în diverse scopuri, dintre care cele mai multe sunt legate de raportarea financiară. Nu există o teorie dedicată acestui proces de alocare care să poată fi utilizată unitar de către evaluatori în activitatea lor. De aceea, în cele ce urmează, am selectat câteva situaţii frecvent întâlnite şi care au fost tratate în diferite moduri, unele din ele eronate, în opinia noastră. Astfel, am analizat şi furnizat o explicaţie şi o modalitate de abordare a problemei alocării valorii între teren şi construcţiile edificate pe acesta, în cazul proprietăţilor amplasate la parterul blocurilor (terenul fiind deţinut în cotă parte indiviză), precum şi în cazul proprietăţilor imobiliare în care terenul aferent acestora era concesionat.
 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori