Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Ajustări de Preț și Efectul Tipului de Finanțare Asupra Pieței Rezidențiale din București

Autori:

Costin CIORA

Rezumat:

Întrucât piața rezidențială este în schimbare, o analiză asupra ajustărilor de preț este necesară pentru a înțelege anumite tipare de acțiune ale cumpărătorilor și vânzătorilor. Primul scop al acestei lucrări este să introducă o nouă perspectivă asupra modificărilor de preț prin analiza marjei de ajustare și a marjei de negociere. Mai mult, rezultatele sunt prezentate cu referire la ponderi și tendințe ale indicatorilor, prin analizarea unui eșantion de peste 11.000 de tranzacții de apartamente din București, pentru perioada 2013 – primul trimestru din 2015. Cel de-al doilea scop al acestei lucrări este să studieze efectul finanțării asupra prețurilor proprietăților rezidențiale. Rezultatele sugerează diferențe importante între zonele din București prin compararea cu prețurile medii.

Concluzia este că există o schimbare a comportamentului vânzătorilor ce implică ajustarea mai accentuată a prețului de listare către prețul de vânzare final, ceea ce indică faptul că vânzătorii sunt mai informați privind evoluțiile de pe piață. Acest articol completează literatura de specialitate existentă cu privire la analiza marjei de negociere. Mai mult, analiza efectului finanțării și rezultatele obținute pot conduce la noi direcții de cercetare. Implicațiile practice ale acestui studiu vin din analiza literaturii de specialitate dar și din rezultatele lucrării.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori